Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Elbistan'da satış rekorları kırıyor. 13 Ocak 2010 günü 148 konutu daha satışa çıkaran TOKİ, bu konutlardan 72 tanesini sattı. 148 konut için belirlenen 180 ay vade seçenekli kampanya süresi, 31 Mart'ta sona eriyor.
Elbistan şehir merkezine hakim bir alanda kurulan 504 dairelik TOKİ Konutlarından bugüne kadar satılan daire sayısı 280 olurken, 224 daire daha bölümler halinde satışa çıkarılacak.
TOKİ Elbistan Konutları Site Müdürü Necmettin Cinal, 13 Ocak 2010 günü 148 dairenin satışı için TOKİ'nin özel bir kampanya başlattığını ifade ederek, kısa zamanda 72 dairenin satıldığını, kampanya süresinin ise 31 Mart'ta sona ereceğini söyledi.
Yeşilyurt Mahallesi'nde zemini sağlam bir alanda tünel kalıp sistemi ile yapılan konutların son derece kullanışlı olduğunu dile getiren Cinal, TOKİ konutlarına olan ilginin son kampanya ile büyüdüğünü, günlük bir-iki konutun satıldığını kaydetti.
13 Ocak'ta satışa çıkarılan konutların Elbistan şehir merkezine hakim ve görsellik bakımından son derece güzel olduğunu ifade eden Cinal, C1, C7, C12, Y7 ve Y6 bloklarından 72 adedinin satıldığını, 76 adet konut için ise son günün 31 Mart olduğunu, satışlarda kura sisteminin uygulanmadığını, müşterinin istediği daireyi alabileceğini söyledi.
TOKİ Elbistan Site Yönetimi olarak, daire almak isteyen kişilerin kendilerine gelmeleri durumunda, almak istedikleri daireyi görebileceklerini, içerisinde tespit ettikleri eksiklikler konusunda da yardımcı olduklarını kaydeden Cinal, şunları söyledi:
“TOKİ tarafından Elbistan'da 504 adet konut ve sosyal donatı yapıldı. Şuana kadar satılan konut sayısı 280. son kampanyada ise 148 daire satışa çıkarıldı. Bu konutlar Elbistan şehir merkezine hakim ve görüş alanı bakımından çok güzel bir alandalar. 13 Ocak'ta satışa çıkan 148 daireden bu güne kadar 72 adedi satıldı. Bu kampanyadaki konutlardan şuanda 76 adedi satışta. 180 ay vade seçeneği sunulan bu satış kampanyası 31 Mart'ta sona erecek. TOKİ'nin bir dahaki kampanyada 180 ay vade seçeneği sunup sunmayacağını bilmiyoruz. O nedenle daha düşük taksit ödemek isteyen vatandaşlarımızın acele etmelerini tavsiye ediyoruz. Konut fiyatları 77 bin TL ile 100 bin TL arasında değişiyor. Satışlarda 15 yıla kadar taksit imkânı sunuluyor. Örnek verecek olur isek; 80 bin TL'lik bir konut için peşinat 10 bin TL, taksitler ise aylık 395 TL olarak yansıyor. Yıllık olarak memur maaş zammı kadar taksitler artırılıyor.
En çok Elbistan manzaralı üst katlar tercih ediliyor. Alıcılar ise çevre düzenlemesi ve konutların mevkisini çok beğeniyorlar. Konut sahibi kişiler araçlarını rahat bir şekilde her blok için ayrılan bölgelere park edebiliyor, geniş yeşil alanları sayesinde çocukları rahat bir şekilde oynayabiliyor.”
|
||
|
|









